Ostrość 2/5

Skwarki wieprzowe z chilli

27 zł
W magazynie (>5 szt)

Morawskie skwarki z chili. Przed Tobą tradycyjny produkt według naszego autorskiego przepisu. Nie zaskoczymy Cię pewnie, gdy powiemy, że w tej wersji możesz spodziewać się odrobiny pikanterii. Nawet jeżeli masz wątpliwości, spróbuj, a z pewnością nie pożałujesz.

Możemy doręczyć do:
11.9.2025
Kategoria: Specjały chili

DŁUGI OPIS:
Przed Tobą tradycyjny produkt według naszego autorskiego przepisu. Nie zaskoczymy Cię pewnie, gdy powiemy, że w tej wersji możesz spodziewać się odrobiny pikanterii. Nawet jeżeli masz wątpliwości, spróbuj, a z pewnością nie pożałujesz. Wieprzowe skwarki to absolutny „morawski klasyk”. Są naszym oczkiem w głowie, dlatego postawiliśmy na naturalne składniki. Nasze „morawskie chipsy” wytwarzamy ze skwarek z lokalnej masarni "u Rybků" w Podivínie, która jest bardzo znanym rzeźnictwem tutaj na południu Moraw. Ostrości tej przekąsce nadają suszone papryczki Habanero.

 

CZY WIESZ, ŻE…
Ta przekąska jest tak uwielbiana na Morawach, że często jest żartobliwie określana mianem „morawskich chipsów”.

 

Z CZYM PODAWAĆ?
Nasze skwarki są idealną przekąską do podjadania, ale jeżeli chcesz na ząb wrzucić coś konkretnego, to również się sprawdzą. Możesz również wymieszać je z jajkami lub zrobić pastę ze skwarkami!

SKŁADNIKI: Skwarki wieprzowe 99,6% (Skwarki wieprzowe, mleko, sól), suszona papryka Habanero 0,4%.

 

PRZECHOWYWANIE:

Skwarki wieprzowe z chili przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu. Nie zawierają konserwantów, więc po otwarciu warto zjeść je do końca w ciągu 14 dni. Jeśli będziesz je dobrze traktować, to wytrzymają w lodówce nawet kilka miesięcy. Po prostu używaj czystej łyżeczki do nakładania i pod żadnym pozorem nie oblizuj brzegów!

Waga: 172 g.

 

Producent: ChilliMaga s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno - Veveří.

Bez dodatków i sztucznych barwników.

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Kontrola bezpieczeństwa